See website in English فارسی



1-برای طبخ هر 112گرم پاستا، بایستی یک لیتر آب استفاده شود. یعنی برای پخت حدودا 450 گرم پاستا، به 4 لیتر آب نیاز است.

2-ظرف پخــت باید به اندازه کافی بزرگ باشد، چرا که پاستا حین پخت افزایش حجم پیدا میکند.در پاستای رشته ای شاهنگ را در ظرف بزرگ طبخ کنید.

3-آب را درون یـک ظـرف منـاسـب ریـــخته و بگذارید به جوش بیاید. پس از بجوش آمدن یک قاشق غذاخوری نمک و کمی روغن به آن اضافه کنید. نمک باعث خروج طـعــم پاستا و همچنین حفظ شکل پاستا میشود.

4-وقتی که آب بطور کامل بجوش آمد، پاستا را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا رشته های پاستا به یکدگیر نچسبد.


5-آب بایستی در تمام مدت پخت در حال جوش باقی بماند و گرنه پاستا آب زیادی جذب کرده و خمیر میشود. درب ظرف نیز در تمام طول پخت بایستی باز بماند.

6-چندین بار پاستا را هم بزنید.

7-زمان لازم برای پخت را طبق زمان مندرج بر روی بسته بندی پاستا محاسبه کنید. مدت زمان پخت به سایز، شکل، ضخامت و نوع ترکیبات پاستا بستگی دارد.

8-یک آبکش آماده کنید و پاستاها را پس از پخته شدن در آن خالی کنید.

9-پاستا ها را آبکشی نکنید، چراکه وجود نشاسته روی سطح آن باعث چسبندگی بهتر سس به پاستا میگردد.
نکته:درصورتی که بخواهید پاستا را برای سالاد و یا به عنوان اجزای یک غذای دیگر مورد استفاده قرار دهید، بایستی پس از پخت آن را با آب سرد آبکشی کنید.


10-پاستا را در یک ظرف اندکی گرم شده بریزید و سرو کنید.

نکته:چنانچه پاستای آبگیری شده فورا سرو نگردد رشته های آن به یکدیگر می چسبد.

نکته:درصورتی که بخواهید پاستا را برای سالاد و یا به عنوان اجزای یک غذای دیگر مورد استفاده قرار دهید، بایستی پس از پخت آن را با آب سرد آبکشی کنید.

نکته:همچنین چنانچه بخواهید پاستای پخته شده را کنار بگذارید و در زمان دیگری سرو کنید،بایستی پاستا را با سرد آبکشی کنید.

نکته: چنانچه پاستا بدون سس سرو میشود، بایستی یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید تا رشته های آن به یکدیگر نچسبد.

نکته:سس را میتوان جداگانه و یا همراه با پاستا سرو کرد.

نحوه بررسی پختگی پاستا:

1-پاستای فرم دار: پاستای شکل دار وقتی به زمان پخته شدن نزدیک میگردد، شروع میکند به بالا آمدن و شناور شدن روی سطح آب، همچنین اندکی افزایش حجم پیدا میکند. ابتدا پاستا را به دونیم برش دهید، در صورت مشاهده حلقه و یا نقطه سفید در مرکز آن،زمان پخت را افزایش دهید. پاستا بایستی از لحاظ رنگ یکنواخت باشد.

2-پاستای رشته ای: وقتی پاستای رشته ای را با قاشق و یا کفگیر بالا می آورید، بایستی رشته ها بطور آزادانه آویزان گردند.در غیر اینصورت بایستی اندکی بیشتر پخته شوند.

راهکارهای جلوگیری از چسبیدن قطعات ماکارونی و یا خمیر شدن پاستا:

1-در پخت پاستا آب فراوان بکار برید.

2-پاستا را در طول پخت چندین بار هم بزنید.

3-اجازه دهید آب کاملا به جوش بیاید سپس پاستا را اضافه کنید.

4-آب را تا انتهای زمان پخت در حال جوش باقی نگه دارید.

5-پاستا نبایستی بیش از زمان لازم در آب باقی بماند.

6-به آب جوش نمک اضافه کنید.

7-پس از طبخ، پاستا را فورا سرو کنید.

8- به آب جوش روغن زیتون یا روغن مایع اضافه کنید.

نکته: پاستایی که به اندازه کافی پخته نشده باشد، به دندانها می چسبد.