See website in English فارسی

دارچین، یکی از رایج ترین و محبوب ترین ادویه هاست که بیشتر از پوست آن استفاده می شود. اگرچه روغن دارچین نیز خواص بی شماری دارد،  ولی چون اغلب افراد به آن حساسیت دارند، ترجیح می دهند، از خود دارچین استفاده کنند. دارچین بومی مناطق استوایی آسیا، به خصوص سری لانکا و هند سرچشمه گرفته است؛ اما در حال حاضر در تمام مناطق گرمسیری جهان رشد می کند. به دلیل خواص درمانی، این گیاه در بسیاری از طب های سنتی، به خصوص هند، موقعیت برجسته ای پیداکرده است.

به طور سنتی، با توجه به خواص دارویی دارچین در بسیاری از فرهنگ ها از آن برای درمان بیماری هایی همچون اسهال، ورم مفاصل، عفونت قارچی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و مشکلات گوارشی استفاده می شود. در حال حاضر نیز در سراسر دنیا از آن برای درمان مشکلات قلبی و تنفسی و عفونت های پوستی استفاده می گردد. از جمله خواص دارچین می توان ضدقارچ، ضدباکتری، ضدمیکروب و ضدلخته شدن خون اشاره کرد. دارچین سرشار از مواد معدنی ضروری مانند منگنز، آهن، کلسیم و غنی از فیبر است.

فعال کننده مغز: دارچین فعالیت مغز را افزایش می دهد و در از بین بردن تنش های عصبی، بهبود حافظه و جلوگیری از کاهش قدرت حافظه مؤثر است. براساس پژوهش هایی که در دانشگاه wheeling Jesuit آمریکا انجام شد، حتی بوی دارچین نیزفعالیت مغز را افزایش می دهد.

تصفیه خون: دارچین ناخالصی های خون را از بین می برد؛ بنابراین برای درمان جوش بسیار مناسب است.

گردش خون: دارچین گردش خون را تنظیم کرده و بهبود می بخشد و در نتیجه به تسکین درد کمک می کند و اکسیژن کافی به سلول های بدن می رساند؛ از این رو فعالیت متابولیک بدن افزایش می یابد. با مصرف منظم دارچین، ابتلا به حمله قلبی به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
 درد: دارچین ضدالتهاب است و به شل شدن عضلات کمک می کند و درد مفاصل را تسکین می دهد. آرتریت را بهبود می بخشد و برای سردرد ناشی از سرما نیز مؤثر است.

دیابت: دارچین می تواند میزان قندخون را کنترل کند. بیماران دیابتی در صورت مصرف مداوم دارچین، انسولین کمتری تزریق می کنند. پژوهش ها نشان می دهد که دارچین به ویژه برای درمان بیماری دیابت نوع ۲ مفید است. پژوهشگران دریافتند که ترکیب محلول در آبی به نام «MHCP» که به وفور در دارچین وجود دارد، به تأثیر بهتر انسولین در بدن کمک می کند و اگر همراه با انسولین استفاده شود، تأثیر آن چند برابر می شود.

عفونت : با توجه به خواص ضدباکتری، ضدقارچی و ضدویروسی، دارچین در درمان عفونت های داخلی و خارجی بسیار مفیداست.

  التیام بخشی: دارچین، خونریزی را متوقف می کند، بنابراین خاصیت التیام بخشی دارد.

بیماری های قلبی: به نظر می رسد که کلسیم و فیبر موجود در دارچین، از قلب در برابر بیماری ها محافظت می کند.

سرطان روده بزرگ: دارچین سلامت روده بزرگ را تأمین و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.

خوشبو کننده دهان: خوردن دارچین و مالیدن آن به لثه ها، دهان را خوشبو و بوی بد دهان را رفع می کند.

سوءهاضمه: دارچین به هضم غذا کمک می کند و مشکلات معده مثل اسهال، حالت تهوع و استفراغ را از بین می برد.

مشکلات تنفسی: دارچین در درمان آنفلوآنزا، گلودرد و سرماخوردگی بسیار مؤثر است.

قند خون را می کاهد: خوردن بسیاری از غذاها سبب افزایش قندخون می شود و اگر این قند کنترل نشود، احتمال افزایش وزن بسیار زیاد خواهد بود. دارچین با کنترل میزان قندخون می تواند تا حدی از افزایش وزن جلوگیری کند.

میزان انسولین را کنترل می کند: دارچین علاوه بر متعادل نگه داشتن سطح قندخون، میزان انسولین را نیز کنترل می کند. میزان انسولین و قندخون ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. پایین نگه داشتن سطح انسولین یکی از مواردی است که برای سلامت وکاهش وزن اهمیت زیادی دارد.

سبب افزایش سوخت و ساز بدن می شود: بدن انسان برای هضم دارچین، نوعی واکنش شیمیایی خاص انجام می دهد. این فعل و انفعالات در واقع سبب افزایش سوخت و ساز بدن می شود تا به این ترتیب گرمای اضافه ای را که از طریق مصرفدارچین ایجاد می شود، کاهش دهد. وقتی سوخت و ساز بدن افزایش می یابد، بدن ما کالری بیشتری می سوزاند که این مساله به کاهش بیشتر وزن می انجامد.

دارچین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که مربوط به ترکیبات فنولی و غیر فنولیک آن می باشد.همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی می باشد و باعث افزایش عمر نگهداری محصولات به جای استفاده از نگهدارنده های مصنوعی می گردد.

صنایع غذایی شاهنگ با هدف سلامت و استفاده از خواص فوق الذکر، دارچین را در فرمولاسیون کیک و ویفر به عنوان  میان وعده غذایی مصرف کنندگان گنجانده است.

همیشه سالم باشید
شاهنگ